Fysiotherapie

In de fysiotherapie zijn er erg veel verschillende behandelmethodes. Voor elke aandoening zijn er vaak meerdere behandelmogelijkheden. Zo kan het zijn dat de een kiest voor massage terwijl de ander kiest voor een warmtepakking: het effect is gelijk.

Omdat fysiotherapie behandeling is van ons bewegingsapparaat (ons lichaam is bedoeld om te bewegen) ligt de nadruk op bewegen. Vandaar dat je vaak in de oefenzaal oefent bij een fysiotherapeut.

Behandelmethodes en technieken die wij in onze praktijk oa. veel toepassen zijn:

Oefentherapie, mobilisaties, massage, tape technieken (MTC/ Mulligan tapes), behandeling volgens het Mulligan Concept, dry needling, Stenvers methode, groepsfysiotherapie (COPD, diabetes etc.).

Daarnaast is het mogelijk om medisch trainingstherapie te doen in navolging van behandeling.

 

Wat kun je van ons verwachten?

Als je de eerste keer bij de fysiotherapeut komt wordt er zorgvuldig tijd besteed aan het klaarmaken en invullen van je dossier. Op basis van dit dossier zal de therapeut je gaan behandelen. Het is dus belangrijk dat het allemaal goed 'op papier' staat, dit neemt enige tijd in beslag, je wordt (waarschijnlijk) tijdens de eerste behandeling nog niet behandeld. Je mag wel verwachten dat er duidelijkheid is ten aanzien van je klacht en hoe dit het beste behandeld kan gaan worden. Behandeling vindt plaats op basis van het behandelplan dat je samen met je therapeut hebt besproken.

In het dossier staan je persoonsgegevens, de screening, de anamnese (vraaggesprek naar aanleiding van de klachten) en het onderzoek met bijbehorend behandelplan.

 

Onze verwachtingen van jou;

 Dat je voor de eerste behandeling legitimatie meebrengt en bij elke behandeling een (grote) handoek, om op de behandelbank te leggen. Wel zo fris voor jou en de volgende klant. Meer informatie ten aanzien van onze huisregels vind je hier.